Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

«Θέλει Να Κυβερνήσει Μόνος»: Ο Ζελένσκι Πρόδωσε Τους Χορηγούς Του

Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky - RIA Novosti, 1920, 26/07/2022

[ … Η Ουκρανία ελέγχεται εδώ και καιρό από τους Αμερικανούς και τώρα αναδιαμορφώνουν την οικονομία με τη δική τους εικόνα και ομοίωση, στερώντας από τους ανθρώπους στοιχειώδεις κοινωνικές εγγυήσεις, δήλωσε ο Leonid Zharikhin, αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ. Ο αγώνας κατά των ολιγαρχών χρειάζεται για κάλυψη. Ταυτόχρονα, ο Ζελένσκι αρχικά επιδίωξε να συγκεντρώσει όλη την εξουσία στα χέρια του, ώστε η Ουάσιγκτον να στραφεί μόνο σε αυτόν για όλα τα θέματα. Η ειδική επιχείρηση είναι ένας καλός λόγος για αυτό… «Αυτοί που πιέζονται είναι οι πιο ανεξάρτητες προσωπικότητες που δεν ταίριαζαν ούτε στον Ζελένσκι ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες» … ]

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ … ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ …

………………………………………………..

«Θέλει να κυβερνήσει μόνος»: Ο Ζελένσκι πρόδωσε τους χορηγούς του

Mikhail KatkovΟ Βλαντιμίρ Ζελένσκι κήρυξε τον πόλεμο στους ολιγάρχες. Οι πλουσιότεροι από αυτούς έχουν ήδη χάσει όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι πιο πονηροί μπορεί να μείνουν χωρίς ουκρανική υπηκοότητα. Αλλά οι απλοί Ουκρανοί δεν θα ζήσουν καλύτερα. Αντιθέτως, έχουν όλο και λιγότερα δικαιώματα. Σε τι θα οδηγήσει ο αγώνας στην κορυφή – στο υλικό του RIA Novosti.

Ο αγώνας κατά των ολιγαρχικών

Στην Ουκρανία, σύμφωνα με την επίσημη διατύπωση, ολιγάρχης είναι κάποιος που κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων δολαρίων, συμμετέχει στην πολιτική ζωή και έχει μεγάλη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης. Ο νόμος για την καταπολέμησή τους εγκρίθηκε το 2021. Σύμφωνα με τον γραμματέα του NSDC, Aleksey Danilov, υπάρχουν 86 ολιγάρχες στη χώρα. Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς, Alexander Novikov, είναι σίγουρος ότι μετά το τέλος των εχθροπραξιών δεν θα υπάρχουν ολιγάρχες – θα μετατραπούν σε μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν εμπλέκονται στην πολιτική.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ο επιχειρηματίας Igor Kolomoisky στο Κίεβο. 25 Μαρτίου 2015 - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
.
Αν και η ομάδα του προέδρου Volodymyr Zelensky κατηγορεί ευθέως τους πλουσιότερους Ουκρανούς ότι κατέστρεψαν τη χώρα, τίποτα δεν τους απειλεί επίσημα. Απλώς δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις πολιτικούς και να συναντηθείς με αξιωματούχους, και αν συνεχίσουν να συνάπτουν κάποιου είδους σχέση, θα απολυθούν. Όμως άλλο είναι το γράμμα του νόμου και άλλο το πνεύμα του.
……………………
……………………
Πριν από ένα χρόνο, όλα ξεκίνησαν με μια επίθεση στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βίκτορ Μεντβεντσούκ (12ος στη λίστα του ουκρανικού Forbes). Αρκετά μέσα ενημέρωσης που συνδέονται μαζί του, σε αντίθεση με το σύνταγμα, έκλεισαν με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο ίδιος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για φερόμενη χρηματοδότηση του DPR και του LPR. Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, ο Medvedchuk συνελήφθη. Πολλοί Ουκρανοί το καλωσόρισαν, καθώς συνδέθηκε με την επιρροή της Μόσχας.
.
Ο Ζελένσκι είπε τότε ότι ο πλουσιότερος πολίτης της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ, πείθονταν να υποστηρίξει το πραξικόπημα. Αρνήθηκε τα πάντα, αλλά η Γενική Εισαγγελία τον απείλησε με την κίνηση 200 ποινικών υποθέσεων. Οι παρατηρητές υπολόγισαν την πιθανή ζημιά από τον πόλεμο μεταξύ Αχμέτοφ και Ζελένσκι στο 30% της ουκρανικής οικονομίας. Ωστόσο, η σύγκρουση δεν συνέβη – η ειδική επιχείρηση απέτρεψε.

Όχι ο ιδιοκτήτης του Donbass

Τον πέμπτο μήνα του SVO, ο Αχμέτοφ αποκήρυξε δημόσια όλα τα μέσα ενημέρωσης του, επικαλούμενος το νόμο για την καταπολέμηση των ολιγαρχών. Αργότερα όμως διευκρίνισε ότι λόγω των εχθροπραξιών είχε χάσει σημαντικό μέρος των παραγωγικών δυνατοτήτων που συγκεντρώθηκαν στο Ντονμπάς. Και τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία το 2020 έφεραν απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων εθνικού νομίσματος (πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια), έχουν χάσει κάθε απήχηση για αυτόν, καθώς τρέχουν τώρα τον κρατικό μαραθώνιο των United News “για τις επιτυχίες της Ουκρανίας στον αγώνα κατά της Ρωσίας” .
Ως αποτέλεσμα, ο Αχμέτοφ αποκλείστηκε από τη λίστα των ολιγαρχών. Αλλά ακόμη και εκείνοι που για πολλά χρόνια τον χαρακτήριζαν ως εχθρό των Ουκρανών δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό. Για παράδειγμα, ένας νεοναζί και πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα, ο Μπόρισλαβ Μπερέζα, ο οποίος υποπτευόταν ότι ο Αχμέτοφ είχε δεσμούς με τη Μόσχα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εκείνοι που αντιμετώπιζαν τον Ζελένσκι επιζούν από την ουκρανική αγορά μέσων ενημέρωσης και μια μέρα θα δεν υπάρχει καθόλου χώρος για κριτική στο καθεστώς. Το ίδιο είπε και μέλος της «Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης» Victoria Syumar.
Ο Ουκρανός επιχειρηματίας Rinat Akhmetov - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
.
Όμως όλοι στο γραφείο του προέδρου είναι πολύ χαρούμενοι. “Βασικό χαρακτηριστικό των ώριμων κρατών είναι η υποχρέωση να συμμορφώνονται με τους νόμους. Ο νόμος για την αποολιγαρχία είναι η αρχή μιας νέας σελίδας στις σχέσεις μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων”, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου.
……………………………
……………………………
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Viktor Pinchuk (δεύτερος στη λίστα Forbes), ο οποίος ελέγχει τρία τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του ICTV, και ο Tomasz Fiada, ο οποίος κατέχει πολλούς διαδικτυακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένης της Ukrayinska Pravda, είναι οι επόμενοι στη σειρά. Ένα άλλο θύμα του Ζελένσκι θα μπορούσε να είναι ο πρώην πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο (ένατος στην κατάταξη), αλλά πούλησε με σύνεση το 100 τοις εκατό των δικαιωμάτων των τηλεοπτικών καναλιών στην εταιρεία Free Media.

Εβραϊκό ερώτημα

Ο βουλευτής του Verkhovna Rada από την “Πατρίδα” Sergei Vlasenko δημοσίευσε μια φωτογραφία του μυστικού διατάγματος του Zelensky για τη στέρηση της ιθαγένειας του ολιγάρχη Igor Kolomoisky (όγδοος στη λίστα Forbes), των επιχειρηματικών εταίρων του Gennady Bogolyubov (7η θέση) και Gennady Korban. επικεφαλής του αρχηγείου για την άμυνα του Δνείπερου. Ο Kolomoisky ελέγχει την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης 1+1. Εκτός από το ομώνυμο τηλεοπτικό κανάλι, για παράδειγμα, περιλαμβάνεται εκεί το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
Πρώην αναπληρωτής κυβερνήτης του Ντνεπροπετρόβσκ Γκενάντι Κόρμπαν - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το έγγραφο στέρησης της ιθαγένειας δεν έχει ακόμη υπογραφεί – ο πρόεδρος ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά ενός τέτοιου βήματος. Το επίσημο πρόσχημα είναι ότι μέλη της ομάδας του Kolomoisky έχουν ισραηλινά διαβατήρια. Η απόφαση, εάν εγκριθεί, θα είναι αντισυνταγματική, αλλά μετά τις 24 Φεβρουαρίου, κανείς στην Ουκρανία δεν εκπλήσσεται με τίποτα. Ίσως ο ολιγάρχης απλώς να φοβάται μέχρι στιγμής, καθιστώντας σαφές ότι ένας καυγάς με τον αρχηγό του κράτους μπορεί να καταλήξει σε μια αμερικανική φυλακή.
Ο Kolomoisky ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της νίκης του Zelensky στις προεδρικές εκλογές του 2019. Ωστόσο, αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες σχηματίστηκε ποινική υπόθεση εναντίον του με την κατηγορία της διαφθοράς. Ο Ζελένσκι αποστασιοποιήθηκε δημόσια από τον ευεργέτη, σημειώνοντας ότι βλέπει τη διαφορά μεταξύ των επιχειρηματιών που χρειάζονται βοήθεια και των ολιγαρχών – θα πρέπει να καταπολεμηθούν. Η εκδίκηση για την προδοσία ξεπέρασε τον Ζελένσκι ήδη κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής επιχείρησης. Ο Κόρμπαν είπε στην Αμερικανίδα Κογκρέσο Βικτόρια Σπαρτς ότι ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Αντρέι Γιέρμακ, συνεργάζεται με τη Ρωσία. Ήταν τόσο εμποτισμένη με αυτό που απαίτησε από τον Λευκό Οίκο να ελέγξει τον Ουκρανό, αφού μπορούσε να ξοδέψει την αμερικανική βοήθεια για άλλους σκοπούς.
……………………..
……………………..

Οικονομικά της Εξουσίας

Όποια και αν είναι η έκβαση της δίωξης των ολιγαρχών, αυτό είναι απίθανο να βοηθήσει τους απλούς Ουκρανούς. Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ οι τροποποιήσεις στον Εργατικό Κώδικα. Τώρα οι όροι των αποδοχών των αδειών καθορίζονται από τον εργοδότη και όχι από το κράτος. Η εβδομάδα εργασίας μπορεί να αυξηθεί από 40 σε 60 ώρες (δηλαδή έξι ημέρες για δέκα ώρες). Οι κινητοποιημένοι δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και όσοι αγνοούνται απολύονται μετά από τέσσερις μήνες.
Η Ουκρανία ελέγχεται εδώ και καιρό από τους Αμερικανούς και τώρα αναδιαμορφώνουν την οικονομία με τη δική τους εικόνα και ομοίωση, στερώντας από τους ανθρώπους στοιχειώδεις κοινωνικές εγγυήσεις, δήλωσε ο Leonid Zharikhin, αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ. Ο αγώνας κατά των ολιγαρχών χρειάζεται για κάλυψη. Ταυτόχρονα, ο Ζελένσκι αρχικά επιδίωξε να συγκεντρώσει όλη την εξουσία στα χέρια του, ώστε η Ουάσιγκτον να στραφεί μόνο σε αυτόν για όλα τα θέματα. Η ειδική επιχείρηση είναι ένας καλός λόγος για αυτό.
Συμμετέχοντες στη δράση διαμαρτυρίας των ανθρακωρύχων κοντά στο κτίριο της Verkhovna Rada της Ουκρανίας στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
Συμμετέχοντες στη δράση διαμαρτυρίας των ανθρακωρύχων κοντά στο κτίριο της Verkhovna Rada της Ουκρανίας στο Κίεβο
«Αυτοί που πιέζονται είναι οι πιο ανεξάρτητες προσωπικότητες που δεν ταίριαζαν ούτε στον Ζελένσκι ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας.
……………………..
…………………………
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν σκέφτεται τη χώρα και τον λαό, αλλά την ενίσχυση της δικής του εξουσίας, συμφωνεί ο Ντένις Ντενίσοφ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ειρηνευτικών Πρωτοβουλιών και Μελετών Συγκρούσεων. “Θέλει να κυβερνά μόνος του, οι ολιγάρχες πρέπει να είναι υποτελείς του. Η Δύση τον βοηθά σε αυτό, γιατί είναι πιο εύκολο για τους επιμελητές να συνεργάζονται με ένα άτομο και όχι με δέκα”, λέει ο ειδικός.
.

Είναι αλήθεια ότι όσο κι αν προσπαθήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, δεν θα μπορέσει να νικήσει εύκολα τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ακόμη και χωρίς τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, ο Αχμέτοφ και ο Κολομοίσκι θα μπορούν να εξαγοράσουν βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα που θα ψηφίσουν τους λογαριασμούς που χρειάζονται οι πελάτες, πρόσθεσε ο Ντενίσοφ. Επιπλέον, ο πρώην «ιδιοκτήτης του Ντονμπάς» έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί τα δικά του μέσα στην Πολωνία προκειμένου να καλύπτει τις δραστηριότητές του στο σπίτι από εκεί. 

ΠΗΓΗ: https://alfeiospotamos.gr/2022/07/26/

---

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ

 

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ

  

ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Ε.ΣΥ.- ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

---

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Τηλ: 6944160908


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

Translate